Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

P.R. [ Beta ]

29. 09. 2021. 21:42 >> 23:41

PREDSJEDNIK MILANA

Novi stadion bi trebalo da bude gotov do 2024.

Predsjednik fudbalskog kluba Milan Paolo Skaroni rekao je danas da je uvjeren da će novi stadion biti izgrađen za tri godine.

Milan i gradski rival Inter igraju svoje utakmice kao domaćini na stadionu "Đuzepe Meaca", poznatiji kao San Siro, a 2019. objavili su dva projekta koji su ušli u uži izbor za novi stadion.

Očekuje se da će ozbiljno planiranje projekta početi po završetku opštinskih izbora u Milanu sljedećeg mjeseca.

"Nadamo se da ćemo novi stadion vidjeti gotov 2024, 2025. Radovi bi mogli da počnu krajem sljedeće godine, kada se završe svi detalji planiranja. S obzirom da je to 2022. godina, dodajem dvije godine rada i to je 2024. Međutim, još je rano za davanje rasporeda radova i završetak građevinskog projekta", rekao je Skaroni agenciji Asošiejted pres.

Nije poznato koji projekat od dva će biti izabran, kao ni da li će San Siro biti srušen. Taj čuveni stadion izgrađen je 1925. i najveći je u Italiji, kapaciteta 80.000 sjedišta.

Samo četiri kluba u Seriji A su vlasnici stadiona - Juventus, Atalanta, Sasuolo i Udineze.

Prema pisanju italijanskih medija, novi stadion bi milanskim klubovima mogao da donese zaradu od približno 120 miliona eura godišnje.

"To je fundamentalno za Milan i za Inter. Bez novog stadiona biće veoma teško biti konkurentan u Evropi", naveo je predsjednik "roso-nera".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније