Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Izvor: Beta ]

11. 07. 2021. 09:15 >> 09:15

KUP AMERIKE

Argentina novi šampion Južne Amerike

Fudbalska reprezentacija Argentine novi je šampion Južne Amerike pošto je prošle noći u Rio de Žanieru pobijedila Brazil sa 1:0, u finalu Kupa Amerike.


Gol odluke na legendarnoj Marakani postigao je Anhel di Marija u 22. minutu kada je lobovao Emersona nakon sjajnog pasa Rodriga de Paula.

Argentina je osvojila prvu veliku titulu još od 1993. godine, a Lionel Mesi, koji je poslije meča završio na rukama svojih saigrača, svoj prvi trofej sa nacionalnim timom.

Mesi je tri puta stizao do finala Kupa Amerike i izgubio je sva tri 2007, 2015. i 2016. godine, a sada će imati i lijepe uspomene sa Marakane gdje je Argentina poražena u finalu Svjetskog prvenstva 2014. godine od Njemačke.

Kapiten Argentine proglašen je za najboljeg igrača turnira na kojem je bio i najbolji strijelac sa četiri gola.

Ovo je 15. put da je Argentina osvojila Kup Amerike, čime se izjednačila sa Urugvajem.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније