Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

23. 02. 2021. 23:52 >> 23:50

GARDIJAN

Veliki broj radnika stradao u Kataru, gradeći objekte za SP

Više od 6.500 gastarbajtera izgubilo je život u Kataru radeći u teškim uslovima na izgradnji objekata koji će biti korišćeni na Svjetskom fudbalskom prvenstvu 2022. godine.

Svake nedjelje u Kataru umire u prosjeku 12 gastarbajtera iz Indije, Nepala, Pakistana Bangladeša i Šri Lanke, od 2010. godine, kada je Kataru dodijeljeno domaćinstvo, prenio je Gardijan.

Podaci govore o 5.927 umrlih u periodu od 2011. do 2020. godine, dok je pakistanska ambasada u Dohi dodala još 824 žrtve u istom periodu.

Ukupan broj umrlih vjerovatno je mnogo veći jer brojke ne uključuju značajan broj gastarbajtera iz zemalja kao što su Filipini i Kenija, a ni posljednji mjeseci prošle godine nijesu obuhvaćeni statistikom, naveo je list.

Katar je naišao na masovne međunarodne kritike zbog onoga što su Amnesti internešenal i drugi opisali kao robovske uslove za radnike, koji rade na izgradnji objekata za Svjetsko prvenstvo naredne godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније