Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

15. 11. 2019. 14:07 >> 14:04

RAKITIĆ O BARSI

Do posljednjeg trenutka ću nastojati da promijenim situaciju

Hrvatski fudbaler Ivan Rakitić, koji je nakon pet sezona u Barseloni izgubio mjesto u prvom timu, rekao je da je i dalje motivisan i da će do posljednjeg trenutka nastojati da promijeni svoju situaciju.

"Obzirom da obožavam fudbal želim u njemu sve, pa razmišljam da promijenim ovu situaciju. Za mene je sve jasno: želim da osvojim još titula, ovdje ili bilo gdje drugdje. Želim da osvojim Ligu šampiona ove godine, iduće godine, a nakon toga još više. Od te motivacije živim. Daću sve od sebe do posljednjeg dana, uživajući na svakom treningu", rekao je Rakitić za televiziju Movistar, prenosi Hina.

Kako navodi Hina, Rakitić je tokom razgovara ostavio utisak da će pokušati da se ponovo izbori za mjesto u prvoj postavi u kojoj je bio od dolaska u klub 2014. do ovog ljeta.

Istakao je da dodatno trenira, a niti jednom nije spomenuo odlazak ove zime, kao što neki nagađaju.

Trener Ernesto Valverde ostavio je Rakitića na klupi u posljednje dvije prvenstvene utakmice protiv Levantea i Selte. Ove sezone je nastupio u deset utakmica, odigravši svega 255 minuta, čime je pretposljednji po minutaži od sedam veznih igrača Barselone.

"Razumijem i poštujem odluke trenera, kluba, ili koga već, ali smatram da sam dao jako puno tokom ovih pet i nešto godina koliko sam ovdje. Želim da nastavim da uživam ovdje, to je ono što želim, to mi je bitno. Imam 31 godinu, a ne 38, i osjećam da sam u najboljim godinama, u najboljem trenutku", rekao je Rakitić koji ugovor s Barselonom ima do ljeta 2021.

Rakitić je od dolaska u Barselonu svake godine odigrao više od 50 utakmica po sezoni, skupivši 278 nastupa, čime je peti stranac s najviše nastupa u 120 godina dugoj istoriji kluba. Otkad je 2017. na klupu sjeo Valverde bio je najkorišteniji igrač, sve do početka ove sezone.

"Ovo je teška situacija, potpuno nova za mene, ali ponekad se događaju stvari koje nije potrebno shvatiti 100 odsto, a moraju se prihvatiti", rekao je Rakitić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније