Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ Objavio: O.Z. ]

03. 09. 2017. 17:16 >> 16:48

KVALIFIKACIJE ZA SP

Minimalac Hrvatske protiv Kosova

Fudbalska reprezentacija Hrvatske pobijedila je danas u Zagrebu Kosovo sa 1:0, u utakmici sedmog kola Grupe I u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine i zadržala prvo mjesto.

Jedini gol postigao je Domagoj Vida u 74. minutu.

Utakmica Hrvatske i Kosova juče je prekinuta u 21. minutu zbog natopljenog terena na Maksimiru, a odluka o nastavku donijeta je jutros.

Prema pravilniku Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa) koji nalaže obavezni nastavak utakmice za 24 sata ako to uslovi na terenu dozvoljavaju, kao i činjenicu da je gotovo nemoguće pronaći novi termin odigravanja, pronađen je kompromis izmedju Fife, dva Saveza i uz znanje Evropske fudbalske unije (Uefa), da se utakmica nastavi danas, prenijela je Hina.

Iako je odluka o nastavku utakmice donijeta jutros, na maksimirskom stadionu okupilo se oko 7.000 ljudi, koji su bili smješteni na istočnoj i donjem djelu zapadne tribine.

Hrvatska je tokom cijele utakmice bila bolja, iako je i gostujuća ekipa stvorila nekoliko dobrih prilika pred golom Danijela Subašića.

Jedini gol postignut je u 74. minutu kada je Luka Modrić iz slobodnog udarca sa lijeve strane ubacio loptu u kazneni prostor, a Domagoj Vida je glavom sa šest metara poslao loptu u gol kapitena Kosova Samira Ujkanija.

Tri kola prije kraja kvalifikacija Hrvatska je prva na tabeli Grupe I sa 16 bodova i ima dva boda više od drugoplasirane Ukrajine. Treći je Island sa 13 bodova, četvrta Turska sa 11, Finska je peta sa četiri boda, dok Kosovo na posljednjem mjestu ima jedan bod.

Hrvatska će u utorak igrati na gostovanju protiv Turske.

U pretposljednjem kolu početkom oktobra Hrvatska će igrati protiv Finske na domaćem terenu, a u posljednjem kolu gostovaće u Ukrajini.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније