Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

02. 09. 2017. 20:31 >> 20:40

KVALIFIKACIJE ZA SP

Srbija iskoristila kiks Irske

Fudbalska reprezentacija Srbije pobijedila je danas Moldaviju u Beogradu sa 3:0, u sedmom kolu Grupe D kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Strijelci su bili Mijat Gaćinović u 20, Aleksandar Kolarov u 30. i Aleksandar Mitrović u 81. minutu.

Srbija je prva u grupi sa 15 bodova, dva više od drugoplasirane Irske, koja je igrala neriješeno 1:1 sa Gruzijom u Tbilisiju.

Ekipa selektora Slavoljuba Muslina je bila dominantna protiv Moldavije, koja nije imala prilika, osim dobrog šuta u drugom poluvremenu kada je odlično odbranio Predrag Rajković.

Srpski fudbaleri su imali nekoliko odličnih prilika da ubjedljivije pobjede, a najbolju je propustio Mitrović, kada je pogodio stativu nedugo poslije drugog pogotka.

Utakmica je igrana pred oko 10 hiljada ljudi na stadionu Partizana, a veći dio je padala kiša, povremeno i pljusak.

Reprezentacija Srbije će sljedeću utakmicu igrati u utorak od 20.45 protiv Irske u Dablinu.

Irska je danas dobro počela gostovanja u Gruziji, pošto je povela već u 4. miutu golom Šejna Dafija.

Međutim, domaći su poravnali u 34. minutu, preko Valerija Kazaišvilija, i do kraja meča rezultat se nije mijenjao.

U Grupi D, Srbija je ostala na čelu tabele sa 16 bodova, Irska je prati sa 13, Austrija i Vels, koji svoj međusobni duel igraju večeras od 20.45, imaju po 8 bodova,dok su bez šasni Gruzija sa 4 i Moldavija koja je osvojila samo 2 boda.

Finci šokirali Islanđane

U terminu u 18 sati po srednje-evroskom vremenu, odgirane su i dvije utakmice u Grupi I.

Albanija je red svojim navijačima savladala Lihtenštajn sa 2:0. Oba gola postignuta su u drugom poluvremenu, a strijelci su bili napadač Odise Roši u 54. i defanzivac Ansi Agolji u 78. minutu.

Finska je napravila iznenađenje savladavši minimalnim rezultatom Island kod kuće. Gol za prvu pobjedu Finaca u ovim kvalifikacijama bio je napadač Njujork sitija Aleksander Ring u 8. minutu.

Iznenađujući poraz Islanda odgovara lideru te grupe, Hrvatskoj, koja ima 13 bodova, kao i Islanđani, a večeras dočekuje Kosovo, protiv kojeg ne bi trebalo da ima problema da dođe do trijumfa.

Turska i Ukrajina, koje će se sastati večeras u Kijevu, imaju po 11 bodova.

Sedmo kolo evropskih kvalifikacija za Mundijal zatvoriće pet utakmica koje počinju u 20.45 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније