Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

[ Net.hr ]

23. 07. 2014. 11:37 >> 11:37

OD CIGARETA

Čišćenje pluća na prirodan način

Većina ljudi puši zbog anksioznosti i nervoze, a cigareta ih trenutno od toga oslobađa. Zbog toga je važno da se, tokom odvikavanja, naučite da se opustite na druge načine.

 

Očistite pluća i riješite se nervoze na potpuno prirodan način

Kantarion (ili Gospina trava) je odlična za opuštanje i popraviće vam raspoloženje. Ekstrakt šafrana može podstaknuti oslobađanje serotonina u mozgu i popravlja raspoloženje.

Šafran takođe može pomoći kod prevencije nakupljanja suvišnih kilograma tokom procesa odvikavanja od cigarete. 

Lobelija je poznata po tome što pomaže osobama koje žude za nikotinom. Pušači ističu da cigareta ima loš ukus kada se uzima s lobelijom. Lobelija će vam pomoći u ublažavanju simptoma odvikavanja jer sadrži spojeve slične nikotinu. 

Mačja trava je odlična za opuštanje i smirenje, a istovremeno vam može pomoći u smanjenju anksioznosti i tjeskobe tokom odvikavanja. Valerijana je takođe odlična za smanjenje stresa i anksioznosti. Tokom prvih dana odvikavanja bi bilo dobro da uzimate valerijanu i kamilicu kako biste lakše prošli kroz prve simptome odvikavanja. 

Čaj od peperminta može smanjiti nivo stresa i anksioznosti, a takođe pomaže u prevenciji probavnih smetnji koje su poprilično česte tokom odvikavanja od cigareta.

Kapica je takođe još jedna od biljaka koje će smanjiti nivo stresa. Ona podstiče oslobađanje endorfina, spojeva koji čine da se osjećate dobro. Verbena je biljka koja će vam pomoći da se opustite fizički i mentalno. 

Napravite detoksikaciju u trajanju od 7 do 10 dana. To će vam pomoći da očistite tijelo od štetnih hemikalija i ubrzate proces oporavka. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније