Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

[ Klix.ba, objavila B.B. ]

15. 09. 2020. 10:30 >> 10:32

ISTRAŽIVANJE

Pozitivna 0 krvna grupa zaštita od korone

Krvna grupa povezana je s rizikom od koronavirusa, iako nije jasno koliko i postoje li načini na koje ljekari mogu djelovati na nju, pokazuju nova istraživanja koja je provela genetička firma "23andMe".

Naučnici iz "23andMe" promatrali su DNK više od milion ljudi, te pronašli više od 15.000 ljudi koji su rekli da imaju pozitivan test na koronavirus i 1.131 koji su rekli da su hospitalizirani, piše Statnews.

Naučnici su rekli da podaci jačaju dokaze o ulozi ABO krvnih grupa u genetici koronavirusa.

"Naši podaci podržavaju ulogu u osjetljivosti na infekcije, sugerišući da je krvna grupa 0 zaštitna za razliku od negativne 0 krvne grupe", napisao je tim istraživača u svom izvještaju.

Međutim, daleko važniji od krvne grupe su i drugi faktori, uključujući gojaznost, koja više nego udvostručuje rizik od hospitalizacije, pokazalo je istraživanje.

Crnci i latinoamerikanci takođe su bili izloženi većem riziku od bijelaca, pokazalo je ovo istraživanje.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније