Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Č.J. [ N1 ]

14. 03. 2024. 19:24 >> 19:24
Čitaj mi:

ZA SVAKOGA PONEŠTO

Proglašena najbolja ulica na svijetu

Portal Timeout sastavio je listu od 30 najboljih ulica na svijetu. Pogledajte koje su ulice vrijedne šetnje i uživanja...

Ulice su srce lokalnog života jednog grada, one su mjesto gdje se zajednice okupljaju, gdje nova lokalna preduzeća postaju glavna i gdje građani iz grada izlaze, druže se i zabavljaju.

Dakle, koje su najbolje ulice na svijetu vrijedne šetnje? Da bi napravili listu portal Timeout obratio se globalnom timu lokalnih stručnih urednika i saradnika, od kojih je svaki dao primjer za najbolju ulicu u svom gradu. Zatim su suzili izbor da bi napravili konačnu listu najboljih avenija, saobraćajnica, uličica i bulevara na svijetu.

Kao jedan od glavnih kriterijuma pripadanja ovoj prestižnoj listu uzeti su u obzir hrabri, kreativni novi poduhvati u hrani, piću, noćnom životu i kulturi: od barova do preuređenih zgrada – ove ulice su mjesta na kojima ćete pronaći najuzbudljivije kulturne trendove u gradu.

Na vrhu liste našla se ulica u Melburnu.

Haj strit, Melburn
Nije tajna da sjeverom Melburna dominiraju neke prilično epske saobraćajnice (i Smith Street i Gertrude Street su se u prošlosti nalazile na ovoj listi – na prvom i drugom mjestu), ali 2024. godine postoji još jedan kandidat koji im se pridružuje.

Ulica Haj strit provlači se kroz ultra moderna predgrađa Nortkota, Tornberija i Prestona. U ovoj ulici pronaći ćete jedinstvena lokalna preduzeća u kojima ima za svakoga ponešto.

Poslastičarnice, vinarije, noćni klubovi, vintidž prodavnice, kafići, butici, bioskopi – High strit nudi za svakog ponešto.

Cjelokupnu listu najboljih ulica na svijetu pogledajte u nastavku:

Hollywood Road, Hong Kong

East Eleventh, Ostin

Guatemala Street, Buenos Aires

Commerical Drive, Vankouver

Jalan Petaling, Kuala Lumpur

Rua da Boavista, Lisabon

Arnaldo Quintela, Rio de Žaneiro

Chazawa-dori, Tokio

Consell de Cent, Barselona

Bree Street, Kejp Taun

Oranienstraße, Berlin

Fifth Avenue, Park Slope, Njujork

Ban Tad Thong, Bangkok

East 3rd Street, Los Anđeles

Rua Sá de Noronha, Porto

Gerrard Street, London

Conde Duque Street, Madrid

Bucareli, Meksiko Siti

Rue de Belleville, Paris

18th Street, Čikago

Camden Street, Dablin

Foster Street, Sidnej

Songridan-gil, Seul

Quang An Street, Tay Ho, Hanoj

Miracle Mile, Majami

Saint-Hubert Plaza, Montreal

Troon Street, Atina

Cecil Street, Singapur

L.P Leviste Street, Manila

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније