Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.B. [ N1 ]

30. 01. 2024. 17:03 >> 17:03
Čitaj mi:

METEOROLOŠKA AGENCIJA UN

Sicilija oborila temperaturni rekord u Evropi

Meteorološka agencija Ujedinjenih nacija potvrdila je da je očitavanje od 48,8 stepeni Celzijusovih na Siciliji prije dvije godine najviša temperatura ikada zabilježena u Evropi.

Svjetska meteorološka organizacija saopštila je da ova temperatura izmjerena 11. avgusta 2021. godine, u vrijeme kada je temperatura u velikom dijelu Evrope bila u porastu.

Ova vrijednost nadmašila je prethodni evropski rekord od 48 stepeni, koji je zabilježen u grčkim gradovima Atini i Elefsiniju u julu 1977. godine.

Rekord na Siciliji iz 2021. godine zasnovan je na vremenskim posmatranjima i prvi put je objavljen u Međunarodnom časopisu za klimatologiju.

Rendal Červeni, koji izvještava o klimatskim i vremenskim ekstremima za Svjetsku meteorološku organizaciju, rekao je da je potvrda uslijedila nakon dugotrajne i pažljive istrage, prenijela je agencija PA medija.

"Ova istraga pokazuje alarmantnu tendenciju da se rekordi visoke temperature postavljaju u određenim regionima svijeta", upozorio je Červeni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније