Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

M.L.B. [ Beta ]

25. 12. 2023. 06:50 >> 06:52
Čitaj mi:

PLAŽA KOKO BIČ

U Floridi Djeda Mraz surfuje

U američkoj saveznoj državi Floridi ništa nije kao na Sjevernom polu za Božić, jer se hiljade Djeda Mrazova sprema na surfovanje.

Plaža Koko Bič je puna  muškaraca, žena i djece u odorama Djeda Mrazova, irvasa i vilenjaka.

Učesnici manifestacije "Surfovanje Djeda Mraza" imaju takmičenje u kostimima i piju koktele, dok najhrabriji surfuju na "hladnoj" temperaturi od 20 stepeni Celzijusa u Floridi.

Vesela manifestacija je nastala 2009. godine. Smislio ju je Džordž Troset, stanovnik Koko Biča, koji je vidio reklamu u kojoj ljudi obučeni u Djeda Mraza surfuju na okeanu.

On je kupio stari crveni kaput u jednoj prodavnici i otišao na surfovanje, u društvu sina obučenog kao vilenjak i trogodišnjeg unuka, koji su ga posmatrali sa plaže.

Lokalni fotograf je ovjekovječio taj trenutak.

"Druge godine imali smo 19 Djeda Mrazova. Treća godina je bila sa 80 i sad pogledajte ovo. Ima hiljade ljudi", rekao je Troset, koji sada ima 70 godina.

Sa uspjehom manifestacije, neki su došli na ideju da to povežu sa dobrotvornim akcijama.

Volonteri prodaju majice i karte za tombolu kako bi prikupili sredstva koja će ići za dva lokalna udruženja - "Grind for Life" koje finansijski podržava oboljele od raka koji treba da putuju daleko na liječenje i Florida Surf Museum, ustanove posvećena sportu.

"Veoma sam zahvalan što se mnogima sviđa ono što radimo. Rečeno mi je da svake godine dobijemo milione pregleda na društvenim mrežama. Ako je to tačno, onda dobijamo milione osmjeha svake godine", dodao je Troset.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније