Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Б.Ч.Ј. [ N1 ]

09. 05. 2023. 14:32 >> 14:31

DA LI STE ZNALI?

Jutjub je prvobitno bio zamišljen kao sajt za upoznavanje

Internet stranica za razmjenu video-snimaka Jutjub (Youtube) u nastajanju je bio predviđen za romantično upoznavanje parova, piše Dejli mejl.

Jutjub je pokrenut u februaru 2005. godine i osnivači Džavid Karim, Stiven Čen i Čed Harli su tada imali u potpunosti drugačiju viziju.

„Uvijek smo mislili da ćemo stvoriti nešto što bi trebalo da prenosi video, ali zamišljali smo nešto mnogo praktičnije“, naveo je Čen.

U početku su nudili i 20 dolara ženama da postavljaju svoje snimke na Jutjub, ali se niko nije prijavio.

Čen, Karim i Harli bili su nakon toga primorani da usvoje drugačiju strategiju i da pokrenu stranicu na kojoj bi se, jednostavno, razmjenjivali video-snimci.

Prvi zvanični snimak na Jutjubu je Karimov „Ja u zoološkom vrtu“ snimljen u San Dijegu gdje je on prikazan ispred prostora sa slonovima 2005. godine.

Naredne godine trojica osnivača prodali su stranicu Guglu za 1,65 milijardi dolara.

Čen, Karim i Harli osnovali su Jutjub dok su bili zaposleni u kompaniji Pejpal, a prvo sjedište im je bilo iznad picerije u San Mateu u Kaliforniji.

Njihova zamisao je bila da svi koji nijesu stručni u kompjuterskim tehnikama mogu da koriste jednostavan interfejs, što bi omogućavalo objavu, postavljanje i pregled snimaka putem internetskih pretraživača.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније