Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Б.Б. [ RTS ]

13. 01. 2023. 14:41 >> 14:37

NEMA DOKAZA O KRŠENjU ZAŠTITNOG ZNAKA

Adidas protiv Toma Brauna, bitka za tri linije

Sud na Menhetnu saopštio je da Adidas nije uspio da dokaže da korišćenje pruga na odjeći luksuznog brenda Tom Braun krši zaštitni znak giganta sportske odjeće sa tri linije, prenosi Rojters.

Sud u Njujorku je zaključio da dizajn sa paralelnim prugama modne kuće Tom Braun vjerovatno neće izazvati konfuziju kod potrošača sa Adidasovim proizvodima. Time je okončano suđenje koje je počelo 3. januara.

Kompanija Tom Braun je tvrdila da, između ostalog, na odjeći njenog dizajna je i različit broj pruga.

Portparol Adidasa je rekao da je kompanija razočarana presudom, ali da će "nastaviti da budno prati intelektualnu svojinu, uključujući podnošenje odgovarajućih žalbi".

Portparol Tom Brauna rekao je da je kompanija zadovoljna presudom.

Adidas je 2021. godine tužio brend njujorškog dizajnera Toma Brauna, tvrdeći da su uzorci sa četiri trake i pruga na cipelama i visokokvalitetnoj odjeći prekršili prava na zaštitni znak sa tri trake.

Adidas je podnio preko 90 tužbi i potpisao više od 200 sporazuma o poravnanju od 2008. u vezi sa žigom, navodi se u sudskim dokumentima u tom predmetu.

Tom Braun je ranije koristio dizajn sa tri trake na odjeći, ali ga je promijenio u dizajn sa četiri trake nakon što se Adidas usprotivio 2007.

Tom Braun je saopštio da je konfuzija između dizajna kompanija malo vjerovatna, jer one "posluju na različitim tržištima, služe različitim kupcima i nude svoje proizvode po upadljivo različitim cijenama".

Saopšteno je, takođe, da su pruge uobičajeni element dizajna odjeće.

Adidas je planirao da traži od porote preko 7,8 miliona dolara odštete, plus dodatnu kaznenu odštetu i smanjenje prodaje Toma Brauna koji krši autorska prava, navodi se u sudskom podnesku. Zatraženo je i da se Tom Braun spriječi da koristi taj dizajn.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније