Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Č.J. [ RTS ]

29. 08. 2022. 12:57 >> 12:55
1

ATLANTA

Prosjak dobio 100 miliona dolara odštete od policije

Savezna porota u američkom gradu Atlanti presudila je da se prosjaku plati odšteta od 100 miliona dolara, jer ga je prije četiri godine policajac pogodio omamljivačem, usljed čega je čovjek pao, slomio vrat i ostao paralizovan.

Porota je presudila da je policajac Džon Grubs upotrijebio prekomjernu silu protiv Džerija Blesingejma (69), koji je u julu 2018. godine prosio novac u centru Atlante, prenosi Atlanta džurnal-konstitjušen.

U tužbi se navodi da su dva policajca vidjela Blesingejma kako je na ulici razgovarao sa vozačem automobila. Policajac Grubs je izašao iz patrolnog vozila i rekao prosjaku da stane.

Blesingejm je međutim krenuo da bježi, ali je policajac potrčao ka njemu i udario omamljivačem u vrat.

Prilikom pada, kako se navodi, prosjak je slomio vrat i ostao paralizovan.

Zdravstvena njega Džerija Blesingejma košta milion dolara godišnje, a do sada se nakupilo 14 miliona dolara troškova, kaže njegov advokat i ističe da Blesingejm nije predstavljao nikakvu prijetnju.

Porota je utvrdila da policijska uprava Atlante treba da plati 60 miliona dolara, a da Grubs treba da plati preostalih 40 miliona dolara odštete Blesingejmu na kojeg je reakcija policije ostavila doživotne posljedice.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније