Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Beta [ M.L.B. ]

15. 03. 2022. 21:52 >> 21:54

POSTAVLJENA ANTENA

Ajfelova kula od danas visoka 330 metara

Čuvena Alfelova kula u Parizu od danas je visoka 330 metara pošto je na njenom vrhu postavljena radijska antena od šest metara.

Nekoliko slučajnih prolaznika i turista gledalo je pod kišom postavljanje antene helikopterom i novi izgled Ajfelove kule, nezaobilazne atrakcije u glavnom gradu Francuske.

Antena je teška 350 kilograma i zajedno sa postavljanjem koštala je oko milion eura.

Ajfelovu kulu koju nazivaju Čeličnom damom, sagradio je Gustav Ajfel (Gustave Eiffel) 1889. godine kao eksponat za Svjetsku izložbu povodom proslave stogodišnjice Francuske revolucije.

Struktura je sastavljena od 18.038 djelova od livenog gvožđa, uz pomoć 2,5 miliona zakovica. Metalna struktura je teška 7.300 tona, a do vrha ima 16.665 stepenica.

Kada je kula sagrađena, mnogi Parižani su smatrali da je ruglo i da je treba srušiti, a danas ima reputaciju jednog od remek djela svjetske arhitekture.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније