Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Č.J. [ Beta ]

13. 12. 2021. 10:43 >> 10:55
1

IZBOR U IZRAELU

Indijka Harnaz Sandu krunisana za Mis Univerzum

Harnaz Sandu, bolivudska glumica, pobijedila je na 70. po redu izboru za Mis Univerzum prošle noći u izraelskom ljetovalištu Ejlatu na Crvenom moru.

Krunisala ju je njena prethodnica Meksikanka Andrea Meza na kraju izbora obilježenog politikom i pandemijom korona virusa.

Izbor je održan usred noći i završen je u pet sati po lokalnom vremenu (u četiri sata po sredjoevropskom) da bi mogao da se gleda i u SAD.

Sandu je rekla da je puna utisaka jer je prošla 21 godina otkako je Indijka dobila krunu Mis Univerzum.

Učesnice su po tradiciji nosile narodne nošnje i kupaće kostime i odgovarale na pitanja kako bi se testirala njihova veština javnog govora.

Osim dugih haljina u boji zlata, srebra i bronze prvih deset ljepotica, pažnju je privukla i Filipinka Luiđi Gomez u asimetričnoj odjeći sa samo jednim rukavom i tetovažom za koju je rekla da slavi njenu ženstvenost.

Izbor Mis Univerzum je proteklih nedjelja bio u centru pažnje i iz drugih razloga.

Međunarodni pokret bojkota Izraela predvođen Palestincima je apelovao na učesnike da bojkotuju nadmetanje u znak protesta zbog izraelskog odnosa prema Palestincima.

Na kraju samo Malezija, sa većinskim muslimanskim stanovništvom, nije poslala svoju predstavnicu, uz obrazloženje da tako postupa zbog pandemije korona virusa, a Vlada Južne Afrike, koja podržava palestinske ciljeve, je povukla podršku svojoj predstavnici.

U novembru je dosadašnja mis iz Meksika apelovala na učesnice da ne miješaju politiku u izbor, rekavši da je cilj okupljanje žena iz različitih sredina.

Sara Salanski iz Ministarstva turizma Izraela je izjavila da je ta zemlja izabrana da bude domaćin izbora zbog uspješnog programa vakcinacije protiv korona virusa.

Međutim, nedavna pojava nove varijante omikron je primorala Izrael da zatvori svoje granice za strane turiste.

Većina učesnica je već bila u jevrejskoj državi kada su novi propisi stupili na snagu, a one koje su došle poslije dobile su posebnu dozvolu da uđu, ali uz karantin od tri dana.

Pred sam izbor učesnice su testirane na korona virus svakih 48 sati i morale su da poštuju propis o nošenju zaštitnih maski.

Uprkos svim mjerama predostrožnosti francuska takmičarka Klemans Botino testirana je pozitivno, i to ubrzo po dolasku.

Poslije deset dana karantina rečeno je da više nije zaražena i pridružila se nadmetanju.

Prošlogodišnji izbor za Mis Univerzum je bio odložen na nekoliko mjeseci zbog pandemije i Meksikanka Meza je krunisana u maju.

Organizatori su izrazili očekivanje da će izbor prati oko 600 miliona gledalaca preko mreže Foks (FOX) u 172 zemlje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније