Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Izvor: Klix ]

17. 10. 2020. 07:17 >> 07:17

PROBLEMI U VEZI

Zašto parovi odlaze na terapiju u oktobru?

Kada se pojave problemi u vezi, terapija postaje jedno od rješenja da bi se ljubavi pružila još jedna šansa. Nasreću polako nestaju predrasude u vezi ove opcije, a izazovi mogu biti brojni te je interesantno da se upravo tokom oktobra mnogi partneri odlučuju potražiti pomoć.

Jedan od ključnih razloga zbog čega se parovi odlučuju za jesenju terapiju svakako je povratak s odmora i ponovno suočavanje sa svakodnevnim obavezama.

Prema riječima Lusi Beresford, psihoterapeutkinje i stručnjakinje za seks i partnerske odnose, te autorke knjige "Happy Relationships at Home, Work and Play", ljetnji odmor, koliko god bio divan, često dovodi do tačke "pucanja".

Razlog je jednostavan, a to je, kako je navela, da smo upućeni na partnera i provodimo mnogo zajedničkih trenutaka.

"To dovodi do suočavanja s problemima koje bismo inače potisnuli i prenosili u naredne mjesece. Stoga, postoji potreba da se riješe sve nedoumice i pronađe snaga za dalje poteze, s ciljem da se veza oplemeni i održi. Kada prođe malo vremena i nastupi oktobar, interesovanje za savjetovanje i bračnu terapiju raste", kazala je Beresford.

Dodala je da je potrebno krenuti od sebe i ne prebacivati svu krivicu na partnera jer samo tako je svaki izazov moguće riješiti, piše Grazia Italia.

"Savjet svim parovima je da iskreno razmisle o uzroku konflikta, a promjena ambijenta i prisustvo treće osobe može olakšati ispoljavanje frustracije i razočaranja. Na taj način se njihov glas može čuti te je bitno istaći da je nova perspektiva odličan put za donošenje važne odluke da li zajedno nastaviti ili ne", poručila je Baresford.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније