Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

16. 09. 2020. 07:07 >> 07:09
1

PLAN DA ISTRČI SVIJET

U Crnu Goru se vratio po kilometre i dozu ljepote

Prije godinu dana Roberto de Lorenco došao je na ideju da istrči svijet. U petak će na listu zemalja dodati Crnu Goru, gdje će, kako kaže, uz pređene kilometre, uživati u ljepoti prirode. Ovaj Italijan za Portal RTCG priča kako je započeo projekat i gdje će sve trčati u Crnoj Gori.

Za život zarađuje kao kabinsko osoblje jedne norveške avio-kompanije, a živi za trčanje i maratone širom svijeta. Roberto je prošle godine pokrenuo projekat na društvenoj mreži Instagram, Running out of countries, s ciljem da u svakoj zemlji svijeta istrči određeni broj kilometara.

“Za samo godinu sam trčao u 22 zemlje, uključujući autonomne teritorije. Počeo sam u Engleskoj, nastavio u Italiji, Španiji, Andori, Francuskoj, Irskoj, Džerziju, Ostrvu Man, Islandu, Norveškoj, Švedskoj, Finskoj, Danskoj, Farskim ostrvima, Grenlandu, Mađarskoj, Sjevernoj Makedoniji, Albaniji, Maroku, San Marinu i Vatikanu”, počinje svoju priču Roberto de Lorenco, koji od 2012. živi u Londonu.

Za Portal RTCG kaže da trči cijeli život, još od školskih kroseva.

“Oduvijek volim trčanje. Sa 25 sam istrčao prvi maraton i od tada se nijesam zaustavio. Osim trčanja, volim putovanja i otkrivanje novih mjesta, pa mi ovaj projekat dođe kao najbolji miks te dvije strasti”, navodi Roberto.

Prema planu, u Crnu Goru će stići u petak, 18. septembra i zadržaće se dva dana. Kaže da je u Crnoj Gori bio ranije, a da se sada vratio po kilometre.

“U Crnu Goru stižem iz Albanije, gdje sam trčao u Tirani i na obali. Odlučio sam da ponovo dođem u Crnu Goru jer je prelijepa, a i ranije nijesam trčao…”, kaže Roberto.

Italijan će posjetiti Budvu, Kotor, manstir Ostrog i vjerovatno Podgoricu.

“Potrudiću se da vidim što više za tih par dana. U Kotoru ću biti smješten, to je grad koji me impresionirao svojom ljepotom, zalivom, planinama, zidinama…”

Roberto ističe da u svakoj zemlji voli da stupi u kontakt sa lokalnim klubovima maratonaca, sretne se i sprijatelji sa trkačima.

Osim novih prijateljstava, sa putovanja se vrati i sa novim anegdotama.

“Za trčanje u Vatikanu mi je bila potrebna posebna dozvola žandarmerije. Dozvolili su mi da trčim u krugu, 4.8 kilometra, po Trgu svetog Petra u šest ujutru! Nakon trčanja, fotografisao sam se sa kaluđericama iz Vatikana koje su me šokirano gledale dok sam cijeli sat hvatao krugove ispred Bazilike Svetog Petra”, priča Roberto.

Rada Brajović, Portal RTCG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније