Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Index, Objavila: R.B. ]

20. 05. 2020. 12:21   >>  12:23

INTERNET ZVIJEZDE

Blizanci rođeni sa različitom bojom kože

Braća Danijel i Dejvid, rođeni u februaru prošle godine, postali su internet zvijezde. Iako su rođeni s minutom razmaka, malo ko bi pogodio da su braća. Danijel je tamnoput, dok Dejvid ima svijetlu kožu i prave uvojke.

Njihovi roditelji Stejsi i Babajide, koji žive u Lagosu, priznaju da njihove bebe izazivaju mnogo pažnje kad izađu napolju. Stejsi je odlučila da dokumentuje život svojih beba na Instagramu, a dosad je prikupila 18.000 pratilaca.

"Nijesmo znali koliko su različiti tokom trudnoće, ultrazvuk to ne prikazuje, pa smo se prilično iznenadili kad je Danijel rođen s tamnom kosom, a Dejvid sa zlatnom kosom. Rodila sam ih carskim rezom, a ljekar se našalio da imam 'neidentične blizance'. Sestre su stalno dolazile gledati ih", ispričala je Stejsi za Bored Pandu.

Osim dva sina, ima i petogodišnju kćer Demilade.

Dejvid je rođen s albinizmom, genetskim stanjem koje se pojavljuje kod jedne od 20.000 beba širom svijeta.

Albinizam je nasljedno genetsko stanje, a karakteriše ga nedostatak pigmenta melanina u koži, kosi i očima. Pojavljuje se u svim etničkim i rasnim skupinama, a manjak pigmenta može varirati.

U Nigeriji je broj albino osoba neobično velik, ali uprkos tome doživljavaju diskriminaciju i zlostavljanje.

Stejsi ističe da ona nikad nije čula ružne komentare o svojoj djeci i da obojicu voli jednako.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније