Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ B92, objavila B.B. ]

12. 11. 2018. 23:51   >>  23:25

MEĐU AVIO KOMPANIJAMA

Havajska i britanske kompanije najsigurnije

Ako se plašite letjenja onda će vas utješiti činjenica da postoje avio-kompanije koje ulivaju najveće povjerenje putnicima i čiji avioni nikada nijesu imali avionske nesreće.

U pitanju su kompanije koje ne bilježe nijedan pad.

Prema listi britanskog Telegrafa, prvi je "Hawaiian Airlines", koji leti od 1929. godine i nikada nije imao fatalnih nesreća, pa je tako zadobio status sigurne avio-kompanije.

Britanski "Easy Jet" postoji od 1995. godine, i takođe nikada nije imao problema sa avionima.

Jedan od pouzdanih je i "Ryanair", koji za svoje 33 godine postojanja je imao samo jedno prinudno slijetanje u Rimu, kada su ptice uletjele u motor aviona.

"British Airways" koji postoji od 1974. godine jedini incident imao je iznad zagrebačkog neba, kada se njihov avion približio drugom koji je letio iz Slovenije. Od 1985. godine ne bilježe nijednu avionsku nesreću.

"Qatar Airways" leti od 2004. godine nikada nije imao pad aviona, ali se dva aviona jesu zapalila. Ipak, nikada nije bilo posljedica po ljudski život.
Osim navedenih postoji još 42 avio-kompanije koje nikada nijesu zabilježile nesreću.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније