Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Daily Mail ]

27. 05. 2013. 21:49 >> 21:49

DING JINGHAO JE BIO OVDJE

Kinez se potpisao na egipatskim hijeroglifima

Kineski učenik uhvaćen je u vandalskom činu ispisivanja sopstvenog imena u drevnom egipatskom hramu.

Kineski posjetioci hrama u Luksoru bili su zgroženi kada su primijetili natpis „Ding Jinghao je bio ovdje“ na 3.500 godina starim hijeroglifima na zidu hrama.

Oni su objavili fotografiju grafita napisanog na kineskom jeziku uz komentare kojima izražavaju najdublju osudu zbog vandalskog čina.

Turista koji se potpisao kao Šen je rekao: „To je bio najtužniji trenutak tokom mog boravka u Egiptu. Bilo me je stid. Pokušali smo da izbrišemo tu sramotu maramicom, ali je bilo teško, pošto nijesmo smjeli da koristimo vodu na 3.500 godina starom zidu“.

Dingov (15) identitet je na posletku otkriven, a njegovi roditelji su uputili javno izvinjenje zbog ponašanja njihovog sina.

„Izvinjavamo se egipatskim vlastima i kineskom narodu. On je shvatio da je pogriješio i molimo za vaš oproštaj. Dajte mu šansu da ispravi ono što je učinio“, rekli su za kineske medije.

Ovaj incident uslijedio je svega nekoliko nedjelja pošto je Kina predstavila novi zakon koji turiste upozorava da se na putovanjima ne smiju ponašati necivilizovano, ne navodeći pritom moguće sankcije.

Vong Jang, jedan od četiri potpredsjednika Vlade takođe je upozorio kineske turiste da moraju biti pristojniji dok su na putovanjima.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније