Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

Б.Ч.Ј. [ RTS/Gardijan ]

18. 10. 2023. 17:39 >> 17:38

BORBA PROTIV BOTOVA

Iks uvodi pretplatu od jednog dolara godišnje za nove korisnike

Društvena mreža Iks uvodi pretplatu za nove korisnike, a vlasnik kompanije Ilon Mask ističe da pretplata za cilj ima borbu protiv botova.

Iks, nekadašnji Tviter, počeo je da naplaćuje jedan dolar godišnje za nove korisnike na Novom Zelandu i Filipinima, što im omogućava da šalju poruke, odgovaraju, retvituju i lajkuju.

„Od 17. oktobra počeli smo da testiramo program 'Nisam bot' – metod pretplate za nove korisnike u dvije države. Sistem je razvijen da pojača naše napore da smanjimo spam, manipulaciju platforme i aktivnost botova“, naveli su iz mreže.

Time će, kako kažu, ocijeniti potencijalno moćne mjere koje će pomoći kontrolisanju botova i spamera, a istovremeno omogućiti dostupnost svima sa malim besplatnim nalogom.

Novi korisnici u Novom Zelandu i Filipinima moraće prvo da potvrde svoje telefonske brojeve, a onda uplate dolar godišnje pretplate da bi mogli da šalju, lajkuju odgovaraju, retvituju, citiraju i označavaju poruke.

Oni koji ne žele da plate moći će samo da čitaju poruke, gledaju snimke i prate druge naloge.

Mask je prošlog mjeseca, u razgovoru sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom, prvi put pomenuo da postoji mogućnost da svi korisnici platforme moraju da plaćaju pretplatu, ali je za sada ona ograničena samo na nove korisnike.

Logika iza poteza jeste da bi simbolična pretplata mogla da poskupi uslugu onima koji žele da manipulišu platformom i kontrolišu bot-farme.

Osim toga, svaki put kada neko želi da stvori još jedan bot nalog, bio bi mu potreban još jedan način plaćanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније