Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

Anadolija [ Objavio: O.Z. ]

17. 09. 2019. 23:42   >>  23:38

PRAĆENJE ATMOSFERE

Ozonska rupa najmanja u posljednjih 30 godina

Naučna analiza koju je uradila grupa evropskih istraživača pokazala je da bi ozonska rupa nad Antarktikom ove godine mogla biti najmanja u posljednjih 30 godina.

Evropska služba za praćenje atmosfere Kopernik (CAMS) saopštila je da je analiza raspadanja tog gasa visoko u atmosferi pokazala da ove godine ozonska rupa nije tako velika kao prethodnih.

Naveli su da posljednji podaci pokazuju da je u septembru veličina rupe upola manja nego što je uobičajeno za taj mjesec.

Kako navodi BBC, istraživači CAMS-a, čije sjedište je u Redingu u Velikoj Britaniji, narednih dana očekuju stabilan nivo ozona ili manji pad.

Ozon je molekula koja se sastoji od tri atoma kiseonika i odgovoran je za filtriranje štetnog ultraljubičastog zračenja sa Sunca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније