Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

10. 08. 2014. 15:47 >> 15:49

7.500 POSJETILACA

Uz dobru žurku, završen Refresh

Osmi Refresh festival u Kotoru završen je sinoć poslije 14 promotivnih žurki, tri dnevne žurke zagrijavanja i tri duge noći u superklubu Maximus u Starom gradu. Tri noći u Maximusu okupile su oko 7.500 posjetilaca.

 

Preko 50 izvođača iz Njemačke, Velike Britanije, Sjedinjenih država, Italije, Rumunije, Srbije, Bosne i Hercegovine, uz veliku podršku crnogorskih izvođača, prodefilovalo je primorjem uz zvuke house, techno i trance muzike. Kroz vrata Maximusa u subotu je prošlo oko 4.000 ljubitelja elektronske muzike i dobrog provoda, uz nastupe nekih od najistaknutijih svjetskih i regionalnih imena.

Treću festivalsku noć od 22 sata otvorio je cetinjski DJ Double Needle, da bi u ponoć pozornicu preuzeo beogradski DJ Sagor Mash i priredio uvertiru u nastupe hedlajnera Octave One.

„Ovo mjesto odiše takvom energijom, inspiracija dolazi sa svih strana. Oduševljeni smo što smo baš u Kotoru i u ovom nestvarnom klubu završili ovogodišnju evropsku turneju“, riječi su Lenija i Lorensa Burdena, koji su sinoć nastupali uživo na preko 20 analognih semplera, efektora i sintisajzera, dokazujući da je njihov rodni Detroit i dalje neiscrpni izvor kvalitetnog tehna.

Oko 03:30 na pozornicu je izašao Kaiserdisco koji je do šest sati izjutra predstavljao najnovija izdanja sa trenutno najuticajnije njemačke scene uz završnicu koja je mnoge u klubu ostavila da željno iščekuju naredni, deveti Refresh.

„Raspitao sam se o festivalu kod nekih kolega koji su ovdje nastupali i svi su mi redom sugerisali da ne propustim ovo jedinstveno iskustvo koje sam srećom doživio iz prve ruke. Bravo“, poručio je Frederic Berger poslije premijernog nastupa Kaiserdiska u Crnoj Gori.

Riječi hvale imala je i trance diva Claudia Cazacu, koja kako kaže, „već planira ponovni dolazak u Kotor i Maximus“. Pored nje, na Trance bini sinoć su još nastupali beogradski DJ Sivi i podgorički Pashton Kutcher.

Večeras je Fresh bina bila u bokeškom sastavu, jer su domaćini večeri bili „GroovyCastelNouvo“ iz Herceg Novog koje predvodi Slobodan Popović P.S. Na punoj bini gornjeg nivoa u Maximusu nastupili su još Bodzie, Soft85, Buba i Budo Šuković.

Ovogodišnje elektronsko osvježenje u tri nedjelje raznih aktivnosti i žurki posjetilo je oko 15.000 ljubitelja dobrog provoda, a tri noći u Maximusu okupile su oko 7.500 posjetilaca.

Do slijedećeg Refresh festivala, ljubitelje elektronske muzike očekuju još tri velike žurke u Maximusu, i to škotski house dvojac Silicone Soul 14, engleska DJ zvijezda Paul Woolford 16. i detroitska tehno legenda Kenny Larkin na Bokešku noć, 23. avgusta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније