Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Nova.rs ]

05. 11. 2023. 21:25 >> 21:25

GODIŠNjICA MLADENOVIĆEVE SMRTI

Remasterizovan spot za pjesmu grupe EKV "Oči boje meda"

Zadužbina Milana Mladenovića je na 29. godišnjicu njegove smrti objavila restaurisan spot za pjesmu "Oči boje meda" grupe EKV. U režiji Miljenka Derete spot je 1985. godine, kada je objavljen, proglašen za najbolji u godišnjem izboru kultne TV emisije "Hit mjeseca".

Sada je na youtube kanalu Ekatarina Velika Official, dostupan u punom kvalitetu. Remaster slike potpisuje Dejan Špagnut. Zvuk je remasterovao Vladimir Moritz, uz Ivana Fecea Firčija, nekadašnjeg bubnjara EKV, kao stručnog konsultanta.

Kako je saopšteno iz Zadužbine, u susret 2024. godini i obilježavanju četiri decenije od objavljivanja prvog albuma EKV, ponovo biti objavljeno svih osam studijskih albuma benda.

"Sveobuhvatna diskografija jednog od najvećih autorskih bendova na teritoriji bivše Jugoslavije rezultat je dugotrajne međunarodne saradnje koju su ostvarili PGP RTS, ZKP RTV Slovenija i Zadužbina Milana Mladenovića. Zahvaljujući uspješnoj saradnji PGP RTS i Zadužbine Milana Mladenovića, ponovo su na digitalnim servisima dostupni albumi "Ljubav", "Samo par godina za nas", "Dum Dum" i "Neko nas posmatra", a spotom za pjesmu "Oči boje meda" Zadužbina najavljuje i izlazak prva četiri albuma: "Katarina II", "Ekatarina Velika", "S vetrom uz lice" i "EKV Live 1986". Kao plod saradnje Zadužbine sa ZKP RTV Slovenija, i ovi albumi će uskoro biti kompletno remasterizovani i dostupni na svim digitalnim muzičkim servisima, a plan je da budu objavljeni i na pločama", navodi se u saopštenju.

Ekatarina Velika Official youtube kanal je pokrenut kako bi se svi materijali koji se tiču EKV objedinili na jednom mjestu.

Na kanalu su već dostupni restaurisani spotovi za pjesme „Istina mašina“, „Zajedno“, „Anestezija“, „Dum Dum“, kao i lyric video za „Ti si sav moj bol“, akustičnu verziju pjesme nastale u Skoplju 1992. godine, a koja je ekranizovana u saradnji sa kreativnim timom koji čine Jana Oršolić, Darko Arsić i Igor Oršolić.

Milan Mladenović, muzičar i pjesnik, gitarista i kompozitor, frontmen EKV-a, rođen je u Zagrebu 21. septembra 1958. Preminuo je 5. novembra 1994. u Beogradu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније