Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

Б.Б. [ Večernji list ]

26. 07. 2023. 20:01 >> 20:01

U 56. GODINI

Preminula irska pjevačica Šinejd O'Konor

Irska muzička legenda Šinejd O'Konor umrla je u 56. godini, nakon godina bitke za mentalno zdravlje i samo 18 mjeseci nakon što je preminuo i njen 17-godišnji sin Šejn.

Irska pjevačica postala je svjetska zvijezda 1990. svojom legendarnom obradom Princeove pjesme "Nothing Compares 2 U".

Muzičarka, koja je promijenila ime u Šuhada Sadakat 2018. kada je prešla na islam, rekla je tada da je islam 'svjetlo njenog života'.

O'Konor je rođen u problematičnoj porodici u Dablinu 8. decembra 1966. godine. Jedno je od petoro djece Džeka i Mari O'Konor. Oni su vrlo rano ušli u brak, imali problematičnu vezu, što je rezultiralo prekidom kad je O'Konor imala samo osam godina. Troje starije djece otišlo je da živi s majkom, gdje su, kako je O'Konor tvrdila, bili podvrgnuti fizičkom zlostavljanju.

Kasnije je pjevačica tvrdila da je ima problema s mentalnim zdravljem, jer ju je majka osim fizički i seksualno zlostavljala, dok je bila dijete.

Njen sin Šejn (17) oduzeo je sebi život u januaru 2022. nakon što je pobjegao iz bolnice dok je bio na liječenju zbog pokušaja samoubistva.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније