Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Objavio: O.Z. ]

13. 08. 2016. 22:17 >> 22:26

TREĆA NOĆ FESTIVALA

Žestoke svirke pokraj Krupca

Prvi dio treće večeri Lake Festa obilježile su žestoke rokerske svirke.

Prvi na scenu izašao je beogradski sastav Irish Stew of Sindidun. Oni su već jednom svirali u Nikšiću a publika je i ovog puta bila zadovoljna i dobro ih prihvatila.

Veća gužva pred binu počela je da se pravi pred nastup slovenačkog benda Lačni Franz. Zoran Predin i društvo podsjetili su kakav je bio rokenrol osamdesetih, ali i kakav zvuk danas imaju, prenosi onogost.me.

Mariborčani su napustili binu vidno zadovoljni sinergijom koju su ostvarili sa publikom, a onda su se po peti put na binu Lake Festa ispeli momci iz već sada legendarnog nikšićkog Društva skrivenih talenata, dočekani bučno od velikog broja fanova, koji su došli da ih čuju i iz svih krajeva regiona.

Kratko prije nastupa, utiske je podijelio je basista Dragan Lučić.

"Ispalo je da smo zaštitni znak Lake festa, u početku stidljivo - prve godine, pa nas nije bilo iduće, od tada četiri zaredom, ustvari ovo je četvrta... Lijepo sve to izgleda, kao neki znak poštovanja. Drago nam je da je to sve tako upalilo. 'Kliknuli' smo sa organizacijom izgleda dobro, pašemo njima i oni nama", našalio se Lučić i najavio pjesme koje nijesu do sada toliko pjevali kao i jednu novu, koja će se naći na materijalu koji trenutno rade, prenosi Onogos.me.

Binu su oko 21 sat preuzeli kultni nikšićki pankeri DST, a publika je vriskom pozdravila domaći sastav, sa kojim je uglas pjevala pjesme “Mi”, “Bjekstvo”, “Jovana”, ali i mnoge druge.

Ustaljena četvorka  - Boris Lješković, Veljko Vučurović, Dragan Lučić i Srđa Simunović nije štedjeli "instrumente", a Boris je iskoristio pauzu da posveti jednu pjesmu pokojnom Blažu Peroviću, nekadašnjem članu nikšićke "Osme sile", pionira rok zvuka u gradu pod Trejesom, piše Onogost.me 

Publika je još jednom napravila bakljadu u njihovu čast, naravno, tokom pjesme "Vatra", što je bio i vrhunac nastupa nikšićkog benda.

Nakon DST, slijedi nastup YU grupe, potom će nastupiti Dejan Petrović Big band i Ritam nereda, a veće če zatvoriti splitski sastav “Justin's Johnson”, koji je trebao da nastupi prvi večeras ali je kasnio zbog velike gužve u saobraćaju.

Ovo je treća noć festivala, a prema riječima organizatora prvu noć je posjetilo preko 12.000 ljudi. Nije zabilješen nijedan incident.

Na Krupcu je znatno toplije nego juče, ali i dalje je temperatura ispod očekivane za ovo doba godine.

Zvijezda posljednje noći festivala je Manu Chao La Ventura, koji je danas stigao u Crnu Goru.

Nastupiće i Aurora, Sara Renar, Punkreas, Stray Dogg, TBF i Gužva u 16-ercu.

Program za sjutra: 

18:30h Aurora 
19:00h Sara Renar
19:45h Punkreas 
20:30h Stray Dogg
21:30h TBF 
22:30h Manu Chao La Ventura 
00:30h Gužva u 16-ercu

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније