Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Ljiljana Vukotić, TVCG

26. 03. 2024. 07:45 >> 07:45
Čitaj mi:

U HERCEG NOVOM

Premijera monodrame "Najsrećniji čovjek na svijetu" 30. marta

U nezavisnoj produkciji NVO Maska koju vode glumci Goran Slavić i Danilo Babović, u Herceg Novom će 30. marta biti premijerno odigrana monodrama “Najsrećniji čovjek na svijetu", za koju scenario i režiju potpisuje Staša Koprivica.

Ulogu Mićka, ljubomornog muža koji uhodi suprugu influenserku, igra Goran Slavić.

Tokom 12-godišnjeg djelovanja nevladina organizacija "Maska" bavila se uglavnom produkcijom predstava za djecu, ali je uvijek postojala želja da se radi predstava za odrasle, kazao je glumac Goran Slavić koji će nastupiti u monodrami “Najsrećniji čovjek na svijetu”.

“Davno sam čitao po Instagramu neke sadržaje i naiđem na temu ljubomore. To mi je bilo jako inspirativno da vidim kako to ljudi prolaze i neki komentar jednog čovjeka koji se borio sa svojom ljubomorom je ostavio jak utisak na mene i onda sam rekao ja ovo moram da radim. Onda sam pozvao Stašu i je rekao da li bi želela da napišeš tekst i da mi pomogneš da uradimo ovu stvar”, kazao je Slavić na konferenciji za medije.

Tekst za predstavu napisala je Staša Koprivica koja potpisuje i režiju.

“Mislim da imam možda čak i dvije godine kako je mene Goran Slavić zvao i rekao “slušaj imam jednu ideju nisam siguran tačno u kom obliku, samo znam da želim da to bude moja monodrama i želim da bude duhovito, ali želim da bude i ozbiljno i značajno” i objasnije upravo ovo što i vam objasniju da ga zanima tema ljubomore. I to je naravno meni kao pasioniranoj ljubiteljki društvenih mreža i svih internet sadržaja dalo ideju da treba da napravimo nešto, u stvari jedan vrlo specifičan format koji nisam sigurna da u ovom obliku uopšte postoji u regionu, a to je da napravimo kombinaciju monodrame, stand-upa i da imamo dodatak realnog sadržaja sa društvenih mreža. Pošto je on planirao da igra ulogu ekstremno, gotovo patološki, ljubomornog muža, ja sam došla na ideju da osoba na kojoj on ljubomoran bude naravno njegova supruga u predstavi i da je on postala nešto sa čim on ne umije da se nosi, a to je poznata influencerka na Instagramu”, navela je Staša Koprivica.

Rediteljka ističe da joj je cilj da nastavi da u pozorištu preispituje muške emocije kojima se bavila i u prethodnim predstavama.

Projekat nevladine organizacije “Maska” podržala je Opština Herceg-Noviji, turistička organizacija Herceg-Noviji i hotel Lazure u kojem će premijera biti održana 30. marta, a prva repriza 12. aprila.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније