Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ R.B. ]

07. 02. 2024. 14:46 >> 07:40
Čitaj mi:

SJEĆANJE NA PJESNIKA

Dragan Radulović preminuo prije 22 godine

Na današnji dan 2002. godine preminuo je jedan od najvećih crnogorskih pjesnika Dragan Radulović.

Za generacije djece Dragan je bio nezaboravni pjesnik njihovog odrastanja, i heroj njihovog djetinjstva, a kritika mu je dala mjesto među čuvenim dječjim pjesnicima.

Radulović je prije nekoliko godina dobio ulicu u Podgorici u dužini od 200 metara, od Moskovske ulice do Bulevara revolucije, podsjećaju iz Glavnog grada. Takođe, u glavnom gradu otvoren je vrtić koji nosi njegovo ime.

Regionalna književna nagrada "Dragan Radulović" ustanovljena je 2021. godine. Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada iste godine je u saradnji sa Fondacijom Dragan Radulović organizovao i manifestaciju "Dani Dragana Radulovića".

Radulovićeve pjesme ostaće da svjedoče o njegovom izuzetnom daru. Pamtimo ga kao TV stvaraoca emisija koje se i danas gledaju s istom pažnjom i emocijom i umjetnika koji je promijenio kulturu djeteta u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније