Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Anka Radović, TVCG ]

05. 11. 2023. 21:06 >> 22:40

NIKŠIĆKO POZORIŠTE

Počinje Festival glumca: Omaž vremenu u kom smo se zadesili

U Nikšiću sjutra počinje 19. Međunarodni festival glumca koji će okupiti pozorišta iz Sarajeva, Beograda, Bitolja, Banjaluke. Ove godine biće dodijeljena i nagrada Veljko Mandić, koja je pripala glumcu Vladanu Gajoviću.

Nikšićko pozorište će opet od 6. do 11. novembra biti isključivo prostor teatra i igre. 19. Međunarodni festival glumca biće održan pod sloganom "Tako je, ako vam se tako čini".

Ove godine će scena Nikšićkog pozorišta biti prostor igre glumcima iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije i Makedonije.

"Međunarodni festival glumca donijeće svima nama radost, donijeće publici, donijeće učesnicima, donijeće Nikšićkom pozorištu. Nadamo se da će konačno Ministarstvo za kulturu prepoznati da ovaj festival svakako zaslužuje jednu značajniju pažnju, značajniju podršku i da će festival, a on se uporno nameće svojim kvalitetom, postati festival od nacionalnog karaktera", kaže za TVCG Radinko Krulanović, direktor Nikšićkog pozorišta.

Prvo veče festivala, uz predstavu Ivanov, obilježiće i dodjela nagrade Veljko Mandić, koja će ove godine biti uručena glumcu Vladanu Gajoviću.

Program će voditi Matija Memedović i Anja Drljević, kojoj su svi umetnički festivali važni, posebno pozorišni.

"U ovim nekim, nažalost, teškim vremenima u svijetu i sa svim ovim što se dešava, mene to nekako baš potresa i razara, ali bih voljela da Nikšić u sljedećih sedam dana bude jedno mjesto sa kojim će se poslati poruka mira, topline i ljubavi", ističe Drljevićeva.

Ovogodišnje predstave omaž su životu i vremenu u kom smo se zadesili, poručuju organizatori, a uz toplinu i ljubav i život i vrijeme su nam lakši.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније