Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

03. 03. 2013. 13:49 >> 13:48

FEST

Beograd: Izraelski film najbolji na Festu

Film "Orlovi" izraelskog reditelja Drora Saba danas je proglašen za pobjednika takmičarskog programa Festa "Evropa van Evrope".

Žiri je saopštio da je odluku donio jednoglasno, kako su naveli njegovi članovi, zbog hrabrog i provokativnog viđenja opasnog fenomena konfilkta generacija u savremenom izraelskom društvu.


Predsiednik žirija Žan Roj rekao je na konferenciji za novinare da su svih devet filmova prikazanih u takmičarskom dijelu bili dobri, ali da je žiri odlučio da blagu prednost da "Orlovima".

"Bili smo blagosloveni prikazanim filmovima. Ovo je savremena tema o sudaru generacija koji hrabro prikazuje gotovo fašistički odnos prema mlađoj generaciji", kazao je Roj.

Jedan od članova žirija, reditelj Srđan Dragojević, rekao je da se žiri saglasio da film "Orlovi" dobije distribuciju, tako da može i šira publika da ga vidi.

Na današnjoij konferenciji proglašene su i nagrade kritike "Fripresci" koji je nagradu "Dinko Tucaković" dodijelio filmu iz Hrvatske "Ljudožder vegetarijanac" Branka Šmita.

Specijalna nagrada dodijeljena je dokumentarnom filmu "Albertov put" Predraga Bambića.


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније