Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ R.B. ]

18. 04. 2023. 10:54 >> 10:54

KIC "BUDO TOMOVIĆ"

"Samo da je po redu" otvara RUTA grupa Triglav festival

Predstavom "Samo da je po redu", koju je po tekstu Stefana Boškovića režirala Lidija Dedović, večeras će u Velikoj sali Kulturno-informativnog centra "Budo Tomović" biti otvoreno treće izdanje RUTA grupa Triglav festivala. Početak predstave zakazan je za 20 sati.

U predstavi igraju: Srđan Grahovac, Maja Šarenac, Dušan Kovačević, Lara Dragović, Omar, Stefan Vuković, Marija Đurić i Tatjana Torbica.

Kako je navavljeno, nakon svake predstave biće organizovan okrugli sto, namjenjen medijima i publici, koje će voditi dramaturškinja Gradskog pozorišta Podgorica Dragana Tripković.

Festival je nastao u oktobru 2019 godine, predstavnici šest pozorišta sa prostora nekadašnje Jugoslavije, u Skupštini Grada Beograda, potpisali su protokol o poslovnoj saradnji i formirali Regionalnu uniju teatara, sa ciljevima institucionalizacije saradnje među članicama što bi omogućilo stvaranje velike regionalne koprodukcije i mogućnosti da publika svake godine pogleda reprezentativne predstave iz regiona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније