Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

07. 01. 2014. 13:13 >> 13:26

EGIPAT

Pronađena grobnica faraona stara 3.700 godina

Arheološki tim pronašao grobnicu kralja Sobekhotepa Prvog staru 3.700 godina, javlja agencija Anadolija.

 

Ministar relikvija Egipta Mohammad Ibrahim izjavio je kako je prilikom iskopavanja, koje su vršili delegacija Ministarstva i delegacija sa Univerziteta Pensilvanija iz SAD-a, pronađena grobnica kralja Sobekhotepa Prvog. Ministar Ibrahim kazao je kako je u antičkom gradu Abidos u provinciji Sevhac tokom iskopavanja pronađen 60 tona težak sarkofag iznad kojeg je bila slika kralja na prijestolju i ispisano njegovo ime.

 

Osim faraonove grobnice, pronađene su i neke stvari koje su bile korištene za mumificiranje kralja, kao i zlato, a preduzete su i visoke mjere sigurnosti kako bi se radovi na iskopinama mogli završiti sigurno. Ibrahim je rekao da će nova otkrića u muzeju koji bude otvoren predstavljati važnu ulogu u oživljavanju sektora turizma.

Arheološka istraživanja u toj regiji se nastavljaju.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније