Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

26. 02. 2013. 13:08 >> 13:03

CRNA KOMEDIJA

"Tamo i nazad" večeras u Tivtu

U tivatskom Centru za kulturu, večeras u 20 sati, izvodi se predstava "Tamo i nazad", po tekstu Stevana Koprivice u režiji Juga Radivojevića.

 

 

 

U crnoj komediji "Tamo i nazad"  igraju glumci Andrija Milošević i Marinko Madžgalj, uz muziku i songove Saše Miloševića Mareta.

Glavni junaci su drugovi još iz osnovne škole i mladosti, kada su sanjali o rok bendu, a sada sredovječni tezgare na slavljima i u kafanama. Njihova generaciji je bez svoje krivice osjetila kletvu "Dabogda imao pa nemao".

Miloševićev lik Peđa je građevinski inženjer bez stalnog zaposlenja, boem koji je upravo odlučio da se skrasi i oženi. Madžgalj igra Mikija, akademskog muzičara koji svira sve čega se dohvati, oženjen je svojom prvom ljubavlju, posvećen njoj i sinu.

Na početku komada događa se saobraćajna nesreća, Miki i Peđa se nalaze "izmedju života i smrti" i odlučuju da pretresu svoju prošlost, da "očiste dušu" kako bi uspjeli da se ili izbave ili konačno umru.

Kreće duhovita i gorka rekapitulacija situacija u kojima su bili, a koje su prelomne i za našu zemlju posljednjih tridesetak godina, navodi se u najavi predstave.

Predstava se igra i 1. i 2. marta, u KIC-u Budo Tomović.

Početak  je u 20 sati. Cijena ulaznice - sedam eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније