Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

T.G.

26. 04. 2022. 15:45 >> 15:46

MEĐUNARODNI SAJAM

Nova knjiga nagrađena u Sarajevu

Izdavačka kuća Nova knjiga je dobitnik jedne od najvažnijih nagrada i to za sistematsko objavljivanje svjetske književnosti, na XXXIII Internacionalnom sarajevskom sajmu knjiga i učila, navodi se u saopštenju.

Stručni žiri na čelu sa predsjednicom Sarinom Bakić i članovima Lejlom Alimanović i Borisom Traparom je prilikom zatvaranja 33-eg po redu Internacionalnog sarajevskog sajma knjiga i učila dodijelio sajamske nagrade u 15 kategorija.

Ovo nije prvi put da Nova knjiga bude izabrana za nosioca prestižnih sajamskih nagrada. Dosadašnje regionalne i međunarodne nagrade su direktan pokazatelj koliko Nova knjiga, kao izdavačka kuća, pored toga što objavljuje najvažnije svjetske autore, vodi računa i o cjelokupnom izdavaštvu.

Učešćem na svim prestižnim regionalnim i međunarodnim događajima i sajmovima, Nova knjiga ostaje važan predstavnik jednog neizostavnog dijela kulture ove države.

U okviru sajma obavljeni su važni razgovori između zvaničnika  Intermacionalnog sarajevskog sajma knjiga i učila  i Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja, čiji ishod je bio postignuti dogovor o nastavku dugogodišnje saradnji, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније