Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ I. P. ]

08. 02. 2022. 10:24 >> 10:26

U TIVTU

U četvrtak izložba “Moonlight Sonata”

Izložba slika akademskog slikara Milovana Pavićevića “Moonlight Sonata” biće otvorena preksjutra u Muzeju i galeriji Tivat od 19 sati.

Organizatori saopštavaju da je Pavićević rođen u Nikšiću, te da je nakon završetka studija na Fakultetu likovnih umjetnosti Cetinje pohađao "Facultad de bellas artes" Malaga u okviru programa mobilnosti za studente Erasmus+.

Pored samostalnih izložbi u Duhovnom centru Nikšić i “Café Galerija” Nikšić izlagao je na kolektivnoj izložbi studenata u Podgorici i PAF galeriji - umjetnički festival Lustica Bay, Tivat.

Oslikao je murale u saradnji sa Fondacijom Marija Kotri i Sigurnom ženskom kućom.

"Kada je riječ o slikarstvu ono što me trenutno najviše pokreće jeste polje apstraktnog ekspresionizma. A najviše djelujem u tehnikama ulje na platnu i akrilik. Pored slikanja bavim se fotografijom, instalacijom a zanima me i umjetnost performansa. Da bih uspio da realizujem svoje radove prvenstveno mi pomaže slušanje zvuka odnosno muzike. A najviše klasične, kao što su Betoven i Mocart. Umjetnica koja je imala uticaj na moj rad jeste Joan Mitchell, Cecily Brown, Willem de Kooning . U svojim radovima se trudim istaći trenutak, koji mogu prenijeti na posmatrača", zapisao je autor o svom djelu.

Izložbu koja će biti postavljena u galerijskom prostoru u prizemlju otvoriće istoričarka i teoretičarka umjetnosti Marija Saičić na platou ispred galerije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније