Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

02. 05. 2021. 22:05 >> 22:06

REPERTAOR ZA MAJ

U "Zetskom domu" deset programa

Kraljevsko pozorište "Zetski dom“ objavilo je repertoar za maj 2021. godine, a planirano je deset programa - predstave, izložbe, koncert.

Izložba Crnogorska pozorišta povijest, autorke Slavojke Marojević, u produkciji Nikšićkog pozorišta, biće otvorena 7. maja u 20 sati.

Kako obavještavaju u Zetskom domu, za 11. maj na programu je Oskarom nagrađeni film “Francuska veza” (1971), u režiji Vilijama Friedkina iz fonda Crnogorske kinoteke, takođe sa početkom u 20 sati.

"Predstava 'Rani jadi' premijerno će biti odigrana 19. maja u 19 sati. Rađena je po motivima istoimenog djela Danila Kiša, u režiji Petra Pejakovića, a akteri su djeca i mladi iz Prijestonice Cetinje – učesnici obrazovnog segmenta Studio Kraljevskog pozorišta. Predstava će biti odigrana i dan kasnije u istom terminu. 21. maja u 20 sati publika će biti u prilici da pogleda filmski žurnal 'Obnova Crnogorske kraljevine 1910. godine', kao i film 'Voskrsenja ne biva bez smrti', u saradnji s Crnogorskom kinotekom i Prijestonicom Cetinje", navode u saopštenju.

Za 24. maj u 20 sati planiran je koncert prof. Ane Vukazić, pijanistkinje iz Bara. Sljedećeg dana, 25. maja, rezervisan je za izvođenje predstave “Bog masakra”, Jasmine Reze u režiji Siniše Evtimova s početkom u 20 sati.

U Zetskom domu 28. maja u 16 i 18 sati gostuje Gradsko pozorište Podgorica sa predstavom za djecu (3+) “Maca papučarica”, po motivima priče Ele Peroci - tekst i režija Davor Dragojević.

Predstava “Kapital”, prema djelu Karla Marksa, u režiji Andraša Urbana, koja je 2018. godine realizovana uz podršku EU programa Kreativna Evropa na programu je 31. maja u 20 sati.

"U cilju poštovanja epidemioloških mjera, Kraljevsko pozorište će prilikom najave pojedinačnih programa informisati o broju mjesta u publici. Biletarnica je otvorena radnim danima u periodu 10-13h i 18-20h. Telefon za informacije: 067/428/655", Naglašavaju u Pozorištu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније