Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

14. 12. 2020. 09:02 >> 09:18

DONACIJA

Monografije i publikacije za PV biblioteku

Nakon posjete i uručenja velikog broja monografskih kataloga, monografija i umjetničkih publikacija Nacionalnoj biblioteci Crne Gore „Đurđe Crnojević” na Cetinju i Gradskoj biblioteci i čitaonici u Herceg Novom, Domagoj Žarković darivao je i i Narodnu biblioteku „Stevan Samardžić” u Pljevljima.

Direktorki biblioteke Đini Bajčeti na poklon su uručeni preostali mnogobrojni katalozi, monografski katalozi i umjetničke publikacije iz kolekcije koja je posjedovana sa velikog broja izložbi renomiranih slikara, skulptora i grafičara organizovanih u Crnoj Gori u drugoj polovini prošlog vijeka, kao i početkom ovog.

„Drago mi je što sam u prilici da i pored teškog vremena izazvanog virusom COVID - 19 koja nas sprečavaju da se međusobno družimo, posjetim i uručim donaciju. Umjetnička literatura koja je pratila izložbe je tokom cijelog navedenog perioda uredno je sortirana i sačuvana, pa će sigurno nekoliko stotina poklonjenih kataloga, monografskih kataloga i umjetničkih publikacija koristiti svim zainteresovanim ljubiteljima umjetnosti u starom trgovačkom i kulturnom centru sjevera Crne Gore na tromeđi sa Bosnom i Hercegovinom i Srbijom”, kazao je Žarković.

Stoga je poslije Prijestonice Cetinja i bokeškog Herceg Novog, red došao i na sjever Crne Gore gdje je izabrana pljevaljska biblioteka.

“Nadam se da će donirano biti sačuvano kao dio bogatog fonda pljevaljske narodne biblioteke i dostupno ljubiteljima umjetnosti koji će uživati čitajući doniranu literaturu naših najpoznatijih likovnih umjetnika sa njihovih izložbi”, naveo je gospodin Žarković.

Direktorka Narodne biblioteke „Stevan Samardžić” u Pljevljima Đina Bajčeta zahvalila se Domagoju Žarkoviću, kako je istakla „na vrijednoj donaciji kojom je obogatio zbirku pljevaljske biblioteke”.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније