Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Radio Jadran, Objavila: R.B. ]

08. 02. 2020. 15:32 >> 15:38

HERCEG NOVI

Počeo Zimski strip vikend

Retrospektivna izložba 40-tak radova sa 13 hercegnovskih strip festivala u Podgorici bila je sjajna najava za današnje peto izdanje Zimskog strip vikenda u Herceg Novom. Udruženje ljubitelja stripova Hercegnovski strip festival predstaviće danas i sjutra devetu umjetnost posjetiocima u Dvorani Park i Pubu Got, uz moto „From dusk till dawn“.

Na Fakultetu za umjetnost Univerziteta Donja Gorica u Podgorici prisustvovali su brojni ljubitelji, studenti, profesori i dekan Fakulteta umjetnosti UDG Nenad Vojvodoić, kao i italijanski ambasador u Crnoj Gori, Luka Zelioli.

Organizovan je i master klas za studente gdje su o produkciji HSF -a govorili Nebojša Mandić i Jovan Subotić, a o likovnom stvaralaštvu svjetski poznati italijanski strip umjetnik Valter Venturi, kao i domaći umjetnici Nikola Ćurčin i Luka Cakić.

Danas od 11 do 18 h u Dvorani Park trajaće humanitarna prodajna izložba originalnih radova. Ona je posvećena Dilan Dogu. Posjetioci će uživati i u berzi stripa, crtanju za fanove, izložbi i crtanju na majicama, predavanjima, uz prateći DJ program.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније