Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavio: M.L.B.

18. 10. 2019. 12:50 >> 17:02
1

OBRADOVIĆEVA SLIKA

Crna Gora sakrila proljeće u Firenci

Slika pod nazivom “Tamo gdje sam proljeće sakrio”, poznatog crnogorskog slikara Milutina Obradovića izložena je na prestižnoj umjetničkoj manifestaciji u dvorcu Medićija u Firenci, u sklopu XII Florence Bienale.

Njegovo djelo našlo se među 470 umjetnika iz cijelog svijeta. Bijenale u Firenci održava se svake druge godine u dvorcu Medićija na 11.000 kvadratnih metara.

Bijenale organizuje Ministarstvo kulture Italije kao i sve njene referentne institucije.

Obradović ne može sakriti oduševljenje, jer cijela Firenca je u znaku bijenala i čini mu čast da bude dio velike manifestacije i da na najbolji način predstavi svoju zemlju i svoju umjetnost.

Milutin Obradović je rođen 1979. u Bijelom Polju. Fakultet likovnih umjetnosti završio je na Cetinju 2002. godine u klasi prof. S. Karaila.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније