Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

16. 09. 2019. 10:20   >>  10:19

POSLJEDNJI DAN FIAT-A

Baletska predstava, koncert i dodjela nagrada

Posljednji dan takmičarske selekcije FIAT-a rezervisan je za mađarsku baletsku predstavu "Ptičica", koja će biti izvedena u 20 časova na Velikoj sceni KIC "Budo Tomović". U okviru muzičkog programa u 22 sata u dvorištu Kuslevove kuće održaće se koncert benda "Vrpca", a uručenje nagrada planirano je za ponoć.

"Koreografiju i koncept baletske predstave "Ptičica" uradio je Pal Frenak, a djelo govori o zidovima, o fizičkim i emocionalnim preprekama u nama samima, kao i o načinu na koji naša mašta kreira jednu novu stvarnost kako bi opstala. U predstavi igraju: Anibal dos Santos, Fanni Esterházy, Gábor Halász, Bettina Jurák, Milán Maurer, Latasha Pugh, Kristóf Várnagy. Predstava se realizuje u saradnji sa Ambasadom Mađarske u Podgorici i Ministarstvom vanjskih poslova Mađarske", napominje se i saopštenju organizatora FIAT.

Nakon nastupa benda "Vrpca", muzički program će se nastaviti u 23 časa nastupom FM Mirda, s pregrštom muzičkih bisera koji ne priznaju vremensku distancu.

Zatvaranje festivala i dodjela nagrada održaće se u ponoć, u dvorištu Kuslevove kuće. O nagradama je odlučivao žiri na čelu sa Sonjom Vukićević, i članovi Božo Koprivica i Petar Burić. Imena dobitnika saopštiće PR festivala Jelena Đurđić.

Odlukom Umjetničkog savjeta festivala, ove godine glavna nagrada za najbolju režiju (autora), nosi ime Slobodana Milatovića, poznatog crnogorskog reditelja, koji je bio i jedan od osnivača FIAT-a.

Ulaz za sve programe Festivala je slobodan.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније