Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

01. 08. 2019. 22:47 >> 22:46

ČUVATI TEKOVINE NOB-A

Obnavlja se kuća u kojoj su održana zasijedanja ZAVNO-a

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović boravio je u radnoj posjeti Opštini Kolašin povodom rekonstrukcije kulturnog dobra Kuća u kojoj je održano I, II i III zasijedanje ZAVNO-a Crne Gore i definisanja buduće namjene objekta.

Bogdanović se sastao sa predstavnicima Opštine Kolašin, UBNOR-a i antifašista Kolašin, kao i predstavnicima drugih ustanova sa teritorije opštine.

Na radnom sastanku dogovorena je izrada Projektnog zadatka za izvođenje radova na rekonstrukciji i adaptaciji objekta, koji će pripremiti Opština Kolašin, dok će Ministarstvo kulture već u ovoj godini obezbijediti sredstva i pripremiti tehničku dokumentaciju.

Na taj način stvoriće se uslovi da se u narednom periodu otpočne sa izvođenjem radova na objektu i njihovo privođenje namjeni.

Objekat će biti multifunkcionalnog karaktera, dominantno u funkciji očuvanja, njegovanja i razvijanja tradicije Narodno-oslobodilačke borbe 1941.-1945. i drugih oslobodilačkih ratova Crne Gore, koji čine neizostavan dio kulturnog nasljeđa Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније