Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavio: F.R.

23. 09. 2018. 10:45 >> 10:26
1

SJUTRA U 19 SATI

Predstava "Kongres pomirenja" u KIC-u

Dramski studio Centra za kulturu iz Rožaja izvešće sjutra na velikoj sceni KIC-a “Budo Tomović” u Podgorici predstavu “Kongres pomirenja”, s početkom u 19 časova.

Taj komad je autorski projekat Dragana Koprivice iz domena alternativnog teatra. Riječ je o prvoj predstavi koja je postavljena u Rožajama nakon pauze od dvije i po decenije. 

"`Kongres pomirenja` je premijerno izveden u Rožajama 7. maja, istog dana i prva repriza, a potom u Bijelom Polju u junu ove godine na 48. Festivalu dramskih amatera. U konkurenciji sedam amaterskih dramskih ansambala, Dramski studio iz Rožaja je osvojio tri priznanja: treće mjesto u ukupnoj konkurenciji na Festivalu, nagradu za najbolju kolektivnu igru i scensko istraživanje, a Koprivica je dobio priznanje za najbolji autorski projekat na Festivalu", saopštili su autori predstave.

„Kongres pomirenja“ je četvrti put izveden u Petnjici, zatim u Rožajama i Plavu, pa je izvođenje u Podgorici sedmo po redu.

Ansambl dramskog studija Centra za kulturu čine učenici osnovne i srednje škole iz Rožaja, koji su s entuzijazmom prihvatili rad na predstavi u konceptu neverbalnog teatra.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније