Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: J.B.Č. ]

06. 05. 2018. 11:59 >> 11:51

U KIC-U

"Dani DODEST-a" od 10. do 12.maja

Drugo izdanje manifestacije "Dani DODEST-a" (DODEST - Dom omladine dramski eksperimentalni studio Titograd) Kulturno - informativni centar "Budo Tomović" organizovaće od 10. do 12. maja. Manifestaciju će svečano otvoriti pozorišna predstava "Malo o duši" u četvrtak, 10. maja, u Velikoj sali, sa početkom u 20 sati.

Kako je saopšteno iz te institucije kulture cilj ovogodišnje manifestacije je da publiku podsjeti na značaj djelovanja scene DODEST više od 40 godina u kojoj su dramska iskustva sticale i stiču generacije značajnih pozorišnih stvaralaca.

"U okviru manifestacije podgoričkoj publici biće predstavljene tri predstave, čiji su autori ili izvođači nekada i počinjali na ovoj sceni KIC-a 'Budo Tomović'", navodi se u saopštenju.

Manifestaciju će svečano otvoriti pozorišna predstava "Malo o duši" u četvrtak, 10. maja, u Velikoj sali, sa početkom u 20 sati.

Producenti predstave su Centar za kulturu Tivat, Kraljevsko pozorište Zetski dom - Cetinje i Ratkovićeve večeri pozeije - Bijelo Polje. Predstava je nastala po tekstu Vislava Šimborska, a adaptaciju, režiju i igru potpisuje Varja Đukić.

"Ovo scensko djelo, kroz karakterističnu estetiku i svedenost direktno promoviše ono što je suština autorstva najveće poljske pijanistkinje. Režija je inovativna i nenapadna. Koncept da se osjećajnost poljske pjesnikinje publici približi kroz svojevrsni korelat muzike i riječi zasigurno predstavlja inovativnost u inscenaciji poezije. Muziku je komponovala Nina Perović, a uživo je na violini izvodi violinistkinja Ana Rašović", navdi se u najavi manifestacije.

Monodrama "Jelena žena koje nema" biće izvedena narednog dana, tačnije u petak, 11. maja u sali DODEST od 20 sati.

"Neobična priča 'Jelena žena koje nema' zapravo je Andrićeva predstava o ženi kao metafori, čovjekove potrage za smislom, himeri koju ne može da dosegne, ali za kojom vječno čezne u snu i na javi. Glumica Zorica Damjanović uradila je adaptaciju teksta i režirala monodramu koju izvodi", kazali su iz KIC-a.

Manifestaciju će zatvoriti monodrama "Zalutali metak" (18+) Dramskog eksperimentalnog studija "Đeca cvijeća" iz Podgorice u subotu, 12.maja u sali DODEST u 20 sati.

"Riječ je o autorskom projektu Branka Kovačevića u kojem ulogu tumači Đorđe Grujić. Ovo je priča o zgodama i nezgodama veterana GOSPODINA X, sakupljača sekundarnih sirovina, kada nelojalna konkurencija, suptilnim metodama, nastoji da ga otjera sa njegovog posjeda", zaključuju iz KIC-a.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније