Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavila: M.L.B.

03. 04. 2018. 14:30 >> 14:56

U MODERNOJ GALERIJI

Retrospektivna izložba Todora Vučkovića

Retrospektivna izložba podgoričkog likovnog umjetnika Todora Vučkovića biće održana u srijedu, 4. aprila, sa početkom u 20 sati, u izložbenom prostoru Moderne galerije.

Na izložbi će biti prezentovano oko 70 djela iz različitih ciklusa bogatog, višedecenijskog opusa umjetnika koji obuhvata period od ranih sedamdesetih godina dvadesetog vijeka do danas.

Izložbu će otvoriti prof. dr Dušan Ičević.

Todor Vučković rođen je 1944. godine u Podgorici. Slikarstvom se bavi od djetinstva. Od 1968. godine djeluje kao slobodan umjetnik. Prvu samostalnu izložbu je imao u Titogradu 1965. godine u Umjetničkom paviljonu. Učesnik je više samostalnih i kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Među najznačajnijim su: Titograd, Budva, Cetinje, Parma, San Remo, Venecija, Firenca, Bolonja, San Marino, Montecatino, Chiasso, Geteborg, Beograd, Beč, Njujork, Zandam-Holandija, Bergen-Holandija, Horn-Holandijaidruge.

Dobitnik je više nagrada. Živi i stvara u Podgorici.

Izložba će za posjetioce biti otvorena do 23.aprila.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније