Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: J.B.Č. ]

28. 06. 2017. 08:23 >> 07:55

VAŽAN KORAK

Otvorena Godišnja izložba studenata FLU

Godišnja izložba studenata Fakulteta likovnih umjetnosti, od prve do završne godine sa svih odsjeka, otvorena je sinoć u galeriji "42 stepena" na Cetinju.

Riječ je o tradicionalnoj izložbi čiji je jedan od pokrovitelja Prijestonica Cetinje i predstavlja prikaz retrospektive radova i godišnji presjek radne kreativnosti studenata FLU.

Događaj je dio programa „Ljeto u Prijestonici", a tokom otvaranja, studentima su uručene diplome i nagrade.

Obraćajući se prisutnima, gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Bogdanović je kazao kako ovaj događaj ne predstavlja samo godišnji presjek rada, već i važan korak stvaralaca pred kojima je vrijeme uspjeha.

"Prijestonica Cetinje je odlučila da za studente koji zavrijede nagrade, obezbijedi sedmodnevni odmor – ukoliko odmora u vašem slučaju može biti. Jer, vjerujem da ćete i to vrijeme iskoristiti kako bi našli inspiraciju za vrijeme koje slijedi", istakao je Bogdanović i izrazio vjeru kako će studijska godina koja slijedi biti i posljednja koju će Fakultet likovnih umjetnosti provesti u privremenom smještaju.

"Naš je plan da sljedeće kalendarske godine pustimo u funkciju već izgrađeni objekat za potrebe vašeg fakulteta u Univerzitetskom kompleksu – čime bi likovna akademija i njeni studenti najzad dobili optimalan prostor za rad. To je, uostalom, naša obaveza prema vama – jer uz vaše buduće uspjehe, u vašim biografijama, uvijek će ostati zapis da ste ponikli na likovnoj akademiji, u našem gradu", zaključio je gradonačelnik Bogdanović.

Na izlobi su govorili i dekan Fakulteta likovnih umjetnosti, Ratko Odalović, kao i istoričar umjetnosti Aleksandar Čilikov.

Odalović je pojasnio da, na pragu jubileja – 30 godina od osnivanja FLU, studenti i nastavnici ovom izložbom, u kojoj se ogleda zajednički rad, izražavaju svoju posvećenost razvoju i unaprijeđenju kvaliteta studija na tom fakultetu.

Čilikov je istakao da se FLU u toku protekle tri decenije pozicionirao kao glavni promoter razvoja savremene likovne umjetnosti u Crnoj Gori, te da je ova izložba lična karta jedne škole visokog profila, kada je riječ o likovnoj edukaciji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније