Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavila: M.M.Lj.

12. 04. 2017. 09:59 >> 09:34

YIHR ORGANIZOVALA

Književno veče za pacijente Bolnice u Dobroti

Inicijativa mladih za ljudska prava, članica Građanske alijanse, održala je u petak 7. aprila književno veče posvećeno biblioteci u Specijalnoj bolnici za psihijatriju u Dobroti, Kotor. Tokom književne večeri učešća su uzeli i pacijenti i drugi prisutni, koji su čitali stihove pisaca i postavljali pitanja i davali komentare.

Na književnoj večeri govorili su Dubravka Jovanović, pjesnikinja, Mašo Čekić, publicista i novinar Vesna Vičević, pjesnikinja i Milan Radović koordinator projekta iz Inicijative mladih za ljudska prava

“Pored književne večeri projektom, između ostalih, realizovane su i sledeće aktivnosti: adaptacija prostorije za biblioteku, nabavka namještaja i kompjutera, akcija doniranja i kupovina knjig”, navodi se u saopštenju Izvršne direktorice YIHR Edine Hasanage Čobaj.

Ona napominje da akcija "Doniraj knjigu za biblioteku dostojnu ljudi u Specijalnoj bolnici za psihijatriju" i dalje traje.

“Pozivamo vas da knjige donirate u prostorije Inicijative u Podgorici koje se nalaze na adresi Studenstka ulica, lamela 9, broj 5 ili u samoj Specijalnoj bolnici za psihijatriju, Dobrota bb, Kotor”, navodi se u saopštenju.

Ova aktivnost je dio projekta „Biblioteka dostojna ljudi“ koji Inicijativa mladih za ljudska prava sprovodi u okviru većeg projekta „Van izolacije – ostvarivanje prava pacijenata sa mentalnim oboljenjima“ koji realizuju NVO Akcija za ljudska prava, Centar za žensko i mirovno obrazovanje ANIMA i Mental Disabilitily Advocacy Center MDAC. Projekat je finansiran od strane Evropske unije. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније