Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavio: O.Z. ]

01. 08. 2016. 14:22 >> 14:56
2

NAPUSTIO "KOŠTANU"

Produkcija tuži Boža Vreća

Producenti pozorišne predstave "Koštana" najavili su da će nadležnim organima podnijeti prijave protiv bosanskohercegovačkog izvođača sevdalinki, Boža Vreća, zbog neprofesionalnog napuštanja projekta, čime je, ističu, prekršio ugovor.

Vrećo je u predstavi "Koštana" trebalo da igra glavnu ulogu, ali se, pet dana uoči premijere na festivalu "Purgatorije" 5. avgusta na Ljetnoj pozornici u Tivtu, vratio se u Sarajevo.

"Dragi moji, posljednjih dana tokom proba desile su se neke, za mene veoma stresne situacije, koje su uticale na moje zdravstveno stanje i sjutra zatim idem natrag u Sarajevo. Neću biti dio predstave jer je moje zdravlje narušeno i bitnije od svega ostalog. Imam epilepsiju. Siguran sam da ćete mi shvatim jer se ne osjećam dobro", napisao je Vrećo na Fejsbuku.

Takav potez bosanskohercegovačke zvijezde razljutio je producente predstave.

Kako se navodi u saopštenju koje su potpisali producenti pozorišne predstave "Koštana" Centar za kulturu Tivat, Srpsko narodno pozorište Novi Sad i Studentski kulturni centar Novi Sad, Božo Vrećo je odustajanjem od predstave "grubo prekršio prihvaćen i potpisan ugovor po više članova".

"Obavještavamo Vas da je Božo Vrećo samovoljno i neprofesionalno napustio projekat “Koštana” i time grubo prekršio po više članova, prihvaćeni i potpisani ugovor, norme etike i profesionalizma", saopštili su prodicenti,

Poručili su da je Vrećo svojim djelovanjem ugrozio rad i trud svih angažovanih profesionilaca u predstavi i doveo u pitanje realizaciju projekta.

"Protiv Boža Vreća produkcija će pred nadležnim organima podnijeti prijave zbog nanijete štete cjelokupnoj produkciji i tražiti zaštitu autorskih i srodnih prava svih angažovanih pojedinaca", navodi se u saopštenju.

Producenti su kazali da će, uprkos svim okolnostima i neprofesionalnom ponašanju Boža Vreća, te ugrožavanju planiranih premijera u Tivtu i Novom Sadu i ostalih potvrđenih repriznih izvođenja predstave, obezbjediti potrebne uslove za realizaciju premijere.

Inače, predstava "Koštana" je autorski projekat nastao u saradnji Centra za kulturu Tivat, Studentskog kulturnog centra Novi Sad i Srpskog narodnog pozorišta, a već je najavljena kao jedna od najzanimljivijih regionalnih koprodukcija u sezoni 2016/2017.

Predstava je svoju premijeru trebala da ima još prošle godine u pozorištu na Terazijama u Beogradu, međutim otkazana je zbog političkih razloga i takve odluke vlasti koja je došla zbog, kako smatra reditelj Kokan Mladenović, između ostalog i transfobije, tematike kojom se predstava bavi.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније