Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

14. 05. 2013. 11:33 >> 11:35

FORUM

Ministar Mićunović u Pekingu

Ministar kulture Crne Gore prof. Branislav Mićunović, susreo se sa ministrom kulture NR Kine Cai Vuom, uoči Prvog ministarskog foruma o kulturnoj saradnji Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, koji počinje danas u Pekingu.

 

Ministri su iskazali izuzetno zadovoljstvo sto su u prilici da u direktnom razgovoru razmijene ideje o nastavku saradnje u oblasti kulture između Crne Gore i NR Kine.

Ministar Cai je posebno zahvalio Crnoj Gori na njenoj posvećenosti i zalaganju u pripremi Prvog ministarskog foruma o kulturnoj saradnji Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, koji počinje danas u Pekingu. Istakao je vrlo dobru saradnju, posebno od uspostavljanja diplomatskih odnosa, uz naglasak da će se saradnja intezivirati, imajući u vidu kulturno-istorijsko nasljeđe obje zemlje. Ministar Cai je uvjeren da će ponuda Crne Gore u oblasti kulture, kulturne baštine i istorijskog nasljeđa privlačiti sve veći broj kineskih turista, iako je naša zemlja već sada vrlo interesantna destinacija turistima iz Kine.

Ministri su podsjetili na realizovane projekte I razmijenili mišljenja o budućim zajedničkim projektima koji bi mogli biti od posebnog interesa za NR Kinu i Crnu Goru. Potvrdili su da prijateljska saradnja bazirana na Sporazumu iz 2009.  treba da bude nastavljena, sa jednakom pažnjom kao i do sada.

Ministar Mićunović je pozvao kineske umjetnike da uz podršku Ministartva kulture NR Kine posjete Crnu Goru, borave i stvaraju u njoj, i na taj način dodatno doprinesu kulturnoj razmjeni.

U razgvoru dva ministra, bilo je riječi i o učešću kineske strane u realizaciji kapitalnih projekata u oblasti kulture u Crnoj Gori.

Na kraju susreta, ministar Mićunović je pozvao ministra Cai-a u zvaničnu posjetu Crnoj Gori, sto je on sa zadovoljstvom prihvatio.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније