Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

25. 04. 2013. 12:25 >> 12:26

MAŠTA

FOTO: Između neba i arhitekture

Šta je nebo danas i ko tamo obitava, iz perspektive urbanog stanovnika, u svojim fotografijama-crtežima pokušava da nam otkrije francuski umjetnik Tomas Lamadie, poznat i kao Roots Art.

 

Pogled s ceste na nepravilne geometrijske djelove neba oivičene gradskom arhitekturom, površina je na kojoj nastaje Lamadieov crtež.

Inspiraciju  nalazi u onom što vidi ispod neba i arhitekture. To je zapravo svakodnevni gradski život prikazan kroz likove uličnog svirača, gospođe s oblinama, velike mačke ili običnog prolaznika.

“Cilj mi je da kroz umjetnost pokažem drugačiju percepciju urbane arhitekture i svakodnevnog okruženja, što možemo stvoriti neograničenom maštom”. Tim riječima umjetnik na svom sajtu objašnjava svoj rad. Tako Lamadie stvara novu mitologiju, savremenog urbanog života.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније